Målgruppen for krisecenteret er unge kvinder der er udsat for fysisk, psykisk eller anden vold fra partner, ekspartner eller familie. Krisecenteret tager imod kvinder i alderen 18-29 år.
Der kan ikke være børn på krisecenteret, men vi tager imod gravide. Når kvinden nærmer sig terminen, vil hun, med hjælp fra sin kontaktperson, bliver overflyttet til et andet krisecenter hvis hun ikke har fået anden bolig inden.
I forbindelse med indlogering laves også en sikkerhedsvurdering. Sikkerhedsvurderingen tager udgangspunkt i LOKKs (Lands-organisationen af Kvindekrisecentre) risikovurderingsværktøj. Sikkerhedsvurderingen bygges op om en helhedsvurdering af såvel krisecenterets fysiske rammer som medarbejdernes sikkerhedsberedskab og kvindens egen sikkerhedsforståelse.
Vi tager udgangspunkt i den enkelte unges situation og støtter op der hvor vi kan, for at den unge kan få etableret en ny tilværelse uden vold. Dette gør vi blandt andet gennem rammer som er mere ungdomsvenlige, gennem workshops hvor den unge kan få brugbare redskaber med sig videre i livet og gennem coachingsamtaler der har fokus på hurtige resultater.
Som på alle krisecentre udarbejdes der en opholdsplan med den unge kort efter indlogeringen hvor der tages udgangspunkt i den unges behov og ønsker for fremtiden. Vi vil arbejde aktivt med opholdsplanen under kvindens ophold på krisecenteret.
I vores tilbud gør vi vores bedste for at skabe et trygt og sikkert sted for den unge, da det skal være deres hjem og base i en længere periode. Vores krisecenter er derfor indrettet med plads til aktiviteter, kreativitet og udfoldelse samt indrettet så den unge får sit eget værelse, hvor det er muligt at medbringe nogle få mindre ting, der kan være med til at skabe et hjem.
Senest tre dage efter indskrivningen på krisecenteret vil kvindens kontaktperson sørge for at orientere kommunen om at deres borger har taget ophold på krisecenteret og bede om informationer på hvem der er den koordinerede rådgiver i kommunen, EAN-nummer samt indkalde til et møde, hvor kvinden kan blive tilbudt at få udarbejdet en handleplan (handleplan efter §141 i Serviceloven, koordinerende rådgiver efter §109 stk. 7).
Til et handleplansmøde vil der også være mulighed for at afklare om kvinden ønsker psykologbehandling og såfremt hun ønsker dette at gøre brug af dette tilbud under sit ophold på krisecenteret eller efter.
Når kvinden flytter fra krisecenteret, sendes der en orienteringsmail om udskrivning til kommunen.
Hvis en kvinde får overførselsindkomst hjælper vi med at kontakte Taastrup Kommunes jobcenter. Ligeledes vil vi støtte og hjælpe med kontakt til jobcenter såfremt kvinden ikke har en indkomst og ønsker hjælper til dette.
Vi samarbejder med mange forskellige aktører, som er særlig relevante for unge kvinder. Nogle aktører samarbejder vi tæt med, mens andre er mere på sagsbasis. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere, enten på telefon eller mail.
Vi kommer også gerne ud og holder oplæg om partnervold, vold i familien og kærestevold. Når vi holder oplæg for unge giver vi også information og viden om deres rettigheder. Vi har den forståelse at når mennesker kender til deres rettigheder og ved hvilken hjælp de kan få, kan det være med til at forebygge vold, og den voldsudsatte vil søge hjælp tidligere. Kontakt os for at høre nærmere på telefon eller mail.